Små, läckra partypizzor kan serveras som förrätt, tilltugg eller på buffé. Det här är en lyxvariant med sparris, korv och mozzarella.
Ingredienser
Antal portioner: 4
3 dl vatten
1/2 paket jäst
2 tsk salt
6 dl siktat dinkelmjöl
2 krm torkad oregano eller basilika
Tomatsås:
400 g passerade tomater
1/2 dl tomatpuré
salt och malen svartpeppar
Fyllning:
2 paket mozzarella
2 buntar grön sparris
korv
paprikapulver
Gör så här
1. Deg: Blanda samman mjöl och salt. Ljumma vattnet till 37°, fingerljummet. Smula i jästen i lite av vattnet och lös jästen. Tillsätt resten av vattnet blanda ner mjölet, lite i taget. Arbeta kraftigt och länge, 5 minuter i maskin eller 10 för hand, till en slät och ganska lös deg. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa i 30 minuter.
2. Värm ugnen till 250-275°. Skiva mozzarellan tunt. Ansa sparrisen och skär i mindre bitar. Häll tomat och tomatpuré i en kastrull. Koka ihop en smula och krydda med salt och peppar. Knåda degen lätt. Kavla ut den direkt på bakplåtsduk eller -papper till små portionspizzor.
3. Bre på tomatsås, lägg på sparris och lägg på mozzarella. Dofta över paprikapulver. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar