tisdag 7 april 2009

Pizza med korv och sparris

Små, läckra partypizzor kan serveras som förrätt, tilltugg eller på buffé. Det här är en lyxvariant med sparris, korv och mozzarella.


Ingredienser
Antal portioner: 4


3 dl vatten
1/2 paket jäst
2 tsk salt
6 dl siktat dinkelmjöl
2 krm torkad oregano eller basilika

Tomatsås:
400 g passerade tomater
1/2 dl tomatpuré
salt och malen svartpeppar

Fyllning:
2 paket mozzarella
2 buntar grön sparris
korv
paprikapulver


Gör så här

1. Deg: Blanda samman mjöl och salt. Ljumma vattnet till 37°, fingerljummet. Smula i jästen i lite av vattnet och lös jästen. Tillsätt resten av vattnet blanda ner mjölet, lite i taget. Arbeta kraftigt och länge, 5 minuter i maskin eller 10 för hand, till en slät och ganska lös deg. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa i 30 minuter.

2. Värm ugnen till 250-275°. Skiva mozzarellan tunt. Ansa sparrisen och skär i mindre bitar. Häll tomat och tomatpuré i en kastrull. Koka ihop en smula och krydda med salt och peppar. Knåda degen lätt. Kavla ut den direkt på bakplåtsduk eller -papper till små portionspizzor.

3. Bre på tomatsås, lägg på sparris och lägg på mozzarella. Dofta över paprikapulver. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.

Inga kommentarer: