onsdag 1 april 2009

Äppelkorv med puréad potatis

En härlig mix av smakerna från äpplen och korv utgör denna goda måltid. Sötman från äpplena smälter samman med sältan från korven och skapar en otroligt inspirerande smakupplevelse. Lägg gärna ner lite energi på potatisen, så blir måltiden ett gastronomiskt under.


Ingredienser
Antal portioner: 4


400 g korv i skivor
2 st gula lökar
2 st svenska äpplen
1 krm vit, svart eller kryddpeppar ev. 2-3 hela kryddnejlikor

Potatispuré:
700 g potatis, till exempel mandel eller Osprey
1.5 dl mjölk
1.5 dl grädde
2 msk smör
salt och nymalen peppar

Gör så här

1. Skala löken och ta bort roten på löken och skiva båtar.

2. Skölj och kärna ur äpplena. Skär dem i skivor eller klyftor i liknande storlek som löken.

3. Stek korven. Krydda med kryddpeppar. Låt det rinna av på hushållspapper.

4. Stek lök och äpple i stekpannan tills de fått fin färg och känns mjuka.

5. Potatispuré: Skala potatisen och koka den nästan färdig (sönderkokt potatis ger sämre puré).

6. Värm gräddmjölken i en kastrull så det nästan kokar.

7. Slå bort vattnet från potatisen och pressa ner dem i en kastrull eller bunke.

8. Vispa ner gräddmjölken (gärna med elvisp) och klicka i smöret. Smaka av med salt och peppar.

9. Lägg ner korven i stekpannan igen, tillsätt ev. kryddnejlikor och låt allt bli genomvarmt.

10. Servera direkt ur stekpannan med potatispuré till.

Inga kommentarer: