måndag 30 mars 2009

Bondomelett med fläsk och korv

Lätt som en plätt gör du den här omeletten, perfekt som snabb kvällsmat eller lunch. Laga den när du har lite rester av korv eller kanske lite korv hemma. I övrigt passar alla typer av kylskåpsrester bra till den här rätten. Särskilt korv.


Ingredienser
Antal portioner: 4

10 ägg
3 msk smält smör
1/2 gul lök
1/4 purjolök
300 g korv och/eller korv
4 medelstora kokta potatisar
1 msk persilja, hackad
1 msk gräslök, finskuren
smör till stekning
salt och malen vitpeppar

Gör så här

1. Skala och skiva löken och ansa, skölj och strimla purjon. Skiva korven, korven och potatisen. Stek lök- och purjostrimlorna mjuka i smör, tillsätt korv, korv och potatis.

2. Vispa ihop äggen med det smälta smöret, krydda med salt och nymalen vitpeppar.

3. Häll äggblandningen i stekpannan över det stekta och rör om med en gaffel eller träspade, så att äggblandningen kommer ner till bottnen i pannan. Stek tills nästan hela omeletten stannat, den ska ha en krämig kärna i mitten. Hacka persilja och gräslök och strö det över omeletten före servering.

Inga kommentarer: