söndag 29 mars 2009

Korvwok, basrecept

Korv är lite kraftigare än kyckling. Det är saftigare och mer smakrikt. Prova att woka korv i strimlor tillsammans med goda grönsaker. En enkel baswok som går att ändra efter smak och tycke.


Ingredienser
Antal portioner: 4


500 g strimlad korv.
1 gul lök
5 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 msk neutral olja
1 tsk sesamolja
1 tsk salt
250 g broccoli
1 morot
1/2 röd paprika
olja att woka i


Gör så här

1. Skär korven i strimlor. Strimla löken och skär salladslöken i mindre bitar. Skiva vitlöken. Blanda samman olja, sesamolja och salt. Lägg korvstrimlorna och löksorterna att marinera i oljan.

2. Skär broccolin i mindre bitar. Skala moroten och ansa paprikan och skär i strimlor. Bryt broccolin i buketter. Koka dem i 5 minuter i lättsaltat vatten. Slå av vattnet.

3. Woka korven, lite i taget. Här behöver du ingen extra olja att woka i. Håll korven varmt medan du wokar grönsakerna. Hetta upp lite olja i woken och woka grönsakerna. Lägg i korven och låt alltsammans bli genomvarmt. Servera med kokt jasminris.

1 kommentar:

jwalck sa...

Korvwok är en väldigt bra idé! Svensk falukorv i en asiatisk matlagningsteknik går utmärkt. :)

Jag gjorde en enkel (men god) variant:
En halv falukorv (400g), ett paket nudlar (250g), ett paket frysta wokgrönsaker (600g), olivolja, sesamolja och sötsur sås.

Såhär blev resultatet (sett från en mobilkamera): Korvwok!