söndag 29 mars 2009

Ostgratinerad frukostkorv med mos

Det här är en riktig efter-jobbet-middag, allt i ett: mos, korv och grönsaker. Den sköter sig själv i ugnen. Vill du ha en riktig snabbmiddag kan du laga rätten av pulvermos.


Ingredienser
Antal portioner: 4

4 frukostkorvar
senap
ketchup
1 burk surkål
3 dl riven ost
1 kvist persilja

Potatismos:
1 kg mjölig potatis
20 g smör
3 1/3 dl mjölk
salt och malen vitpeppar
ev lite riven muskotnöt

Gör så här

1. Potatismos: Skala potatisen, dela den i mindre bitar och koka den mjuk. Mosa potatisen och blanda i smör, salt och peppar. Spä med mjölk, lite i taget, medan du vispar moset fluffigt. Krydda eventuellt med lite muskot.

2. Värm ugnen till 225°. Dela korvarna på längden. Lägg moset i en smord, ugnssäker form eller i fyra ugnssäkra portionsformar. Placera korvarna ovanpå och ringla över ketchup och senap. Fördela surkålen ovanpå och täck med riven ost.

3. Gratinera i ugnen ca 15 minuter eller tills rätten fått fin färg. Servera genast.

Inga kommentarer: