söndag 29 mars 2009

Mos med strimlad korv och lök

Idén till den här rätten kommer från biffstek med lök. Vitsen är att göra mycket mos och sedan toppa med korv, lök och svamp. Servera gärna med gröna ärter och strimlad färsk röd paprika för extra färg och nyttighet.


Ingredienser
Antal portioner: 4

1 kg potatis
1 msk smör
3 dl mjölk
salt och malen vitpeppar
400 g falukorv
2 gula eller röda lökar
200 g champinjoner
1 dl grädde
salt och malen vitpeppar

Gör så här

1. Mos: Koka potatisen. Skala och skär den först i mindre bitar så kokar den mjuk fortare. När den är mjuk mosar du potatisen med gaffel eller pressar och blandar med lite varm mjölk och en klick smör. Krydda moset med lite extra salt.

2. Strimla korv, lök och champinjoner. Fräs alltsammans ett par minuter och häll på grädden. Låt det hela koka ihop i 2–3 minuter. Krydda med salt och peppar.

3. Lägg upp moset på varma tallrikar. Toppa med korvblandningen.

Inga kommentarer: